„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
apmācies

Izvaltas skolā nav aprimusi vēlēšanās mācīties

Izvaltas pamatskolā absolventu salidojums 4. februārī būs īpašs, jo skola svinēs 200 gadu jubileju. Skolas bijušie direktori Jānis Tukāns un Zenta Gaveika un pašreizējā direktore Lolita Proma, kura skolu vada pusotru gadu, gribētu, lai skola Izvaltā pastāvētu vēl vismaz tikpat ilgi.

Izvaltas pamatskola centralizētajos eksāmenos, olimpiādēs un interešu izglītības konkursos apliecinot labu izglītības kvalitāti. Vēl pirms dažiem gadiem Izvaltas pamatskolas absolventi  brauca mācīties arī uz Daugavpils skolām, taču šobrīd gandrīz visi bērni izvēlas Krāslavu. „Kad izvaltieši atnāk mācīties uz Krāslavas Valsts ģimnāziju, viņi ir tikpat centīgi, zinoši un talantīgi, kā pilsētnieki, sevišķi angļu valodā, matemātikā un interešu izglītībā. Lauku skolas, tostarp Izvaltas pamatskola, izauklē konkurētspējīgus un talantīgus bērnus. Turklāt 2014. gadā skolas ēka tika nosiltināta par ES projekta finansējumu, tāpēc piecus gadus te ir jābūt skolai, citādi nāksies atdot naudu,” saka J. Tukāns. Pats būdams Izvaltas pamatskolas absolvents, viņš pašlaik strādā Krāslavā par valsts ģimnāzijas direktoru, tomēr joprojām dzīvo Izvaltā. Šo skolu ir pabeiguši viņa bērni, vēl mācās jaunākā meita. Viņš piebilst: „Izvaltieši cits ar citu runā tikai latgaliski.”

Visu rakstu lasiet 3. februāra numurā.