„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

Naujenes Novadpētniecības muzejs gatavojas Valentīnas Zeiles jubilejai

Šogad Daugavpils novadā dzimušajai tēlniecei Valentīnai Zeilei apritēs 80 gadi, kam par godu Naujenes Novadpētniecības muzejā visu gadu uzmanības centrā būs izcilās novadnieces radošā dzīves gājuma atspoguļojums. Iepazīt tuvāk šo daudzšķautņaino un unikālo personību apmeklētāji varēs dažādu pasākumu laikā.

Jau kopš 30. janvāra muzeja mājas lapā ir pieejama jauna sadaļa par Valentīnu Zeili, kura tiks papildināta ar jaunu informāciju par mākslinieces biogrāfiju un radošo darbību, lai jebkuram interesentam būtu iespēja iepazīt mākslinieces devumu un ieguldījumu Latvijas un Francijas mākslas attīstībā.

Pērn V. Zeiles kolekcija tika papildināta ar 52 skulptūrām. Daļa no tām būs skatāma jau no 1. februāra atklātajā mākslas priekšmetu krājumā „Valentīnas Zeiles darbnīca”. Ar jauniem eksponātiem tiks papildināta arī pastāvīgā mākslas ekspozīcija „Latgales parīziete Valentīna Zeile”.

No 1. februāra līdz 30.decembrim būs skatāma tematiskā V.Zeiles darbu izstāde no muzeja krājuma „Saruna”, kurā iekļauts arī skulptūru cikls „Veltījums Kristus dzīvei”.

Visu rakstu lasiet 3. februāra numurā.