„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+13.9 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils novads gatavojas Latvijas simtgades svinēšanai

1.februārī Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika pulcināja izglītības, kultūras un pagastu darbiniekus, lai apspriestu gatavošanos Latvijas simtgadei veltītajiem pasākumiem.

Šajā gadā ieplānoti 13 pasākumi, kuri sāksies 19. aprīlī ar semināru kultūras darbiniekiem „Daugavpils novada vēsture”. Savukārt 10. un 11. novembrī Skrindu dzimtas muzejā plānota starpnozaru konference, veltīta Latgales kongresa simtgadei, kurā tiks izcelts novadnieku - Brāļu Skrindu, Raiņa un pirmo latviešu biedrību dibinātāja Latgalē Viļa Siliņa devums.

Iedzīvotāji aicināti aktīvi iesaistīties simtgades svētku norisēs, to vidū ir Salienas pagasta rīkotais pasākums „4 skati”, kas paredz iemūžināt mākslas darbā novada ievērojamākās vietas visos gadalaikos, lai novembrī varētu izveidot kopīgu izstādi. Pašlaik pasākumam atsaukušies vairāki pagasti – Līksna, Biķernieki, Svente, Demene un Vecsaliena.

Par godu Latvijas jubilejai, novadā tiks veidoti bagātīgi ozolu stādījumi.

Visu rakstu lasiet 7. februāra numurā.