„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Dvietes skola pārtop par daudzfunkcionālu pakalpojumu centru

Dvietes pagastā pašlaik rosās celtnieki, kuri pārbūvē bijušo pamatskolas ēku daudzfunkcionāla sociālo pakalpojumu centra vajadzībām.

Būvnieki jau ir nomainījuši elektrības komunikācijas, ūdens, kanalizācijas un apkures caurules, pārdalījuši pirmā un otrā stāva telpas, un pavasarī sāks apdares un krāsošanas darbus.

Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna „Latgales Laikam” pastāstīja, ka iepirkumā uzvarējusī SIA „Jēkabpils PMK” būvniecību pabeigs šovasar. Centrs būs SIA „Veselības centrs Ilūkste” struktūrvienība, kas sniegs pakalpojumus 48 klientiem, turpat darbosies dažādas interešu grupas.

Visu rakstu lasiet 7. februāra numurā.

Komentāri

10.02.2017 16:27
Ināra
Dzintaram. Nodrošinot veciem- vientuļiem cilvēkiem pienācīgu aprūpi ērtās, tīrās un gaišās telpās, naudas izteiksmē droši vien nekādu lielo atdevi neienesīs, bet vai tāpēc tas nebūtu jādara? Un kapēc tāds naidīgums, vai jūsos nemaz nav labestības un prieka?
08.02.2017 10:34
Dzintars
“Kā atdzimšanu un ticība nākotnei, ka kaut kas notiksies un Dviete nebūs izsvītrota no Latvijas kartes,” tā topošā centra izveidi vērtē dvietiete Vanda Gronska. Šo es citēju no LSM.LV Ņirgāšanās! Pansionāts atdzīvināšot Dvieti :)) Tad vēlreiz atkārtošos, kā rakstīju iepriekšējā komentārā visu līdz galam vēl nezinot - kur ir sociālekonomiskais pamatojums? Turklāt bez jebkāda līdzfinasējuma...
08.02.2017 10:19
Dzintars
Paldies, mīļie! Negaidīju, ka izvērtīsies tāda diskusija :) Varu piekrist Ilzei, ka komentāri masu medijos ir pārlieku kritiski un nepamatoti, tā teikt, dīkdieņiem no malas viss ir labāk redzams, bet.. Šoreiz pēc būtības. Rakstiņā ir pārlieku maz informācijas par to, kas tieši tiek būvēts, kam, par kādiem līdzekļiem utt. Bez visa tā, ka nomainīti cauruļvadi un elektroinstalācija, par tēmu ir tikai viens paplašināts teikums, proti "Centrs būs SIA „Veselības centrs Ilūkste” struktūrvienība, kas sniegs pakalpojumus 48 klientiem, turpat darbosies dažādas interešu grupas." Dvietes pagastā 2014.gadā bija 625 iedzīvotāji. Protams, ka ne visi maksā IIN, kā arī paliek parādā NĪN. Praktiski tie ir vienīgie pašvaldību ieņēmumi + no pašvaldību izlīdzinošā fonda. Tātad, budžeta uzturētāju pagastā ir niecīgi maz. Un kādu atdevi viņi saņem pretīm? Iespējams, ka tā vietā lai, piemēram, modernizētu infrastruktūru, budžeta uzturētājiem uz kakla uzsēdinās vēl 48 nevarīgo papildus labumus. Un ieņēmumi jau no tā nepalielināsies. Visticamāk, ka aprūpēt "klientus" brauks ilūkstieši, tātad, arī nodokļos samaksātās kapeikas ripos uz viņu deklarētajām dzīvesvietām. Dviete iegūs 2-3 darbavietas apkopējām par minimālo algu :) Un uzrakstīt, ka Dvietes skola pārtop par daudzfunkcionālu pakalpojumu centru, nepasakot par kādiem tieši pakalpojumiem ir runa, ir neuzrakstīt neko!
07.02.2017 21:31
aIKA
ko JUS TE KASATIES? lAI IR LABI CILVĒKIEM UN GRIBĒTOS LAI BŪTU DARBIŅŠ DVIETIEŠIEM.
07.02.2017 16:52
Pa plauktiņiem
Ilze, lēnāk pār tiltu, Dzintars uzdeva pamatotus jautājumus, kas rakstā ir atspoguļoti ļoti nepilnīgi. Plus, kāpēc tāds, pirmklasnieka pretjautājums - a ko tu...? Viņš taču nav novada priekšsēdētājs. Nav, Ilzīt, mums viss rožaini un godīgi Latvijā. Tāpēc tādi cilvēki kā Dzintars, neļauj tādiem politiķiem kā Rāzna atļauties darīt visu bez paskaidrojuma un akcepta no sabiedrības puses. Dzintaram ir tādas pašas tiesības kritizēt šo pasākumu kā jebkuram citam pilsonim un novada iedzīvotājam, jo dzīvojam demokrātiskā valstī.
07.02.2017 09:29
Ilze
Dzintar....Kādi stulbi jautājumi. Lasīt rakstu vajag kārtīgāk. Un riet mēs visi mākam. Parādi tu kaut vienu darbu citu labā.
07.02.2017 08:22
Dzintars
Iztērēt naudu nav liela māksla. Lābāk lai Rāznas kungs pastāsta par ieguldīto līdzekļu atdevi - ko tieši Ilūkstes novads iegūs no šī pasākuma? Kādi ir sagaidāmie rezultāti? :)