„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+15.0 °C
apmācies

Denisu Vasiļjevu uz paraugdemonstrējumiem atsauca no lidostas

Deniss Vasiļjevs Eiropas čempionātā izcīnīja septīto vietu. Latvijas daiļslidošanā tas ir ļoti augsts sasniegums. Tagad sportists gatavojas pasaules čempionātam, kas marta beigās notiks Helsinkos (Somija). Eiropas čempionātā Denisa uzstāšanos tribīnēs vēroja māmiņa Regīna Vasiļjeva. Lai gan ir pagājusi vairāk nekā nedēļa, Regīnu joprojām pārpilda emocijas.

Ar rezultātu ir apmierināti visi, sacensības jau aiz muguras. „Pirms izvēles programmas Deniss ļoti uztraucās. Lai tiktu uz čempionātu, jāiziet noteikta atlase – kvotas, punkti, reitingi. Čehijā sacentās 36 spēcīgākie Eiropas daiļslidotāji. Pēc īsās programmas jāiekļūst 24 labāko skaitā, lai startētu izvēles programmā. Savukārt, ja es ticis starp 24 stiprākajiem, turklāt vēl pirmajā sešiniekā, rodas milzīgs spiediens. Pērn Deniss bija divpadsmitais, pēc gada – jau septītais, bet ir daiļslidotāji, kuri četrus gadus pēc kārtas nespēj tikt divdesmit četru skaitā. Kāds strādā gadiem, bet tas neizdodas. Tikai no malas viss izskatās vienkārši, bet Deniss, ir īsts darbarūķis. Tāpēc viņam bija jāvirzās uz priekšu,” atzīst māmiņa.

Svarīgs ir arī faktors, kā Deniss gatavojās šai sezonai. Pēc traumas sportistam piedāvāja izlaist šo sezonu, bet tad sākās sadarbība ar Stefanu Lambjēlu.

Visu rakstu lasiet 7. februāra numurā.