„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 21. septembris
Sestdiena
Mariss, Matīss, Modris
+9.3 °C
skaidrs laiks

Novada pašvaldība noteikusi investīciju prioritātes

Daugavpils novada domes deputāti apstiprināja Daugavpils novada attīstības programmas investīciju plānu 2017.- 2019. gadam, kas nosaka galvenās prioritātes pašvaldības darbā. Novada domes Plānošanas daļas vadītāja Olga Lukaševiča pastāstīja, ka investīciju plānā tiek apkopotas visas ieceres un to īstenošanai nepieciešamās finanses. Investīciju plānu veido trim gadiem, paredzot tuvākajā laikā īstenojamos pasākumus un lietas, kas var pagaidīt.

Lukaševiča uzsver, ka Daugavpils novadā ir vairākas prioritātes – izglītība, veselība, sociālā aprūpe, cīņa ar bezdarbu, mājokļu jautājums, ceļu infrastruktūra, siltumapgāde, atpūtas iespējas, uzņēmējdarbība, kultūras un dabas vide. Investīciju plānā iekļautas ne tikai novada pašvaldības, bet arī iestāžu un biedrību izteiktās vēlmes, kuras izvērtējuši nozaru speciālisti un deputāti. Dažādu ieceru īstenošanai plānoti gan pašvaldības un valsts budžeta līdzekļi, gan ES fondu finansējums un privātie līdzekļi.
Reizi gadā investīciju plāns tiek aktualizēts atbilstoši pieejamiem līdzekļiem un aktuālajām vajadzībām, kuras esot ļoti dažādas. Iepriekšējā periodā vislielākās investīcijas bija paredzētas izglītības iestāžu infrastruktūrai saistībā ar ES projektu realizāciju, toties šogad akcents likts uz ceļu infrastruktūru, uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, kultūras jomu un sociālo pakalpojumu uzlabošanu, saka O. Lukaševiča.

Visu rakstu lasiet 10. februāra numurā.