„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.3 °C
apmācies

Tūrisma izstādē popularizēja gan mākslu, gan sieru

Marka Rotko gleznas, Pakša siers, skanīgā Latgales kokle, māla pārvērtības keramikas krūzē, pūstās stikla vāzes -- tie ir tikai daži no tūrisma produktiem un piedāvājumiem, ko ceļotāji un tūrisma uzņēmēji varēja iepazīt no 3. līdz 5. februārim starptautiskās izstādes-gadatirgus „Balttour 2017” Latgales stendā.

Stends bija skanīgs, jo Gunārs Igaunis ar garmošku atskaņoja jautru deju mūziku un dziedāja populāras latgaliešu dziesmas. Turpat bija izlikti viņa darinātie mūzikas instrumenti, un, kā teica meistars, cilvēki vislabāk pērkot Latgales kokles. Latgales stends nav iedomājams arī bez keramikas, un  šajā reizē preilēnietis Raivo Andersons radošajā darbnīcā maziem un lieliem ļāva pagatavot savu māla krūzi.

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā Lolita Kozlovska uzsvēra, ka ceļotāji joprojām interesējas par Marka Rotko gleznām, ko Baltijas reģionā var iepazīt tikai viņa vārdā nosauktajā mākslas centrā Daugavpilī. 

Pie z/s „Kurmīši” (Krāslavas novads) plašā tēju un bišu produktu stenda, kur saimnieki Inese un Ivars Geibas prasmīgi ieteica veselīgāko dzērienu, par dzīvi parunājās bijušais Līvānu pilsētas galva Visvaldis Gercāns, kurš pašlaik ir karšu izplatītājs. Viņš stāstīja, ka interesējoties par Latgali un reklamējot novadu visur, kur dodas.

Visu rakstu lasiet 10. februāra numurā.