„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.0 °C
skaidrs laiks

Bīstamās ēkas neizmanto vai iekonservē

Bīstamo ēku kartē, ko sastāda Būvniecības valsts kontroles birojs, Latgales novadā sarkanie punktiņi jeb bīstamās ēkas iezīmētas 14 vietās. „Latgales Laiks” noskaidroja, ka ēkas pieder pašvaldībām vai valstij un ka tās ir slēgtas uz remonta laiku vai pavisam.

Šogad Daugavpils Valsts ģimnāzijas absolventu vakars notika blakus ēkā, Vienības pamatskolas zālē, jo ģimnāzijas sporta zāle uz laiku ir slēgta plaisu dēļ sienās. Valsts ģimnāzijas direktores Guntas Mālnieces uzaicinātie būvniecības inspektori atzinuši, ka ir jānostiprina sijas. Skolēni šobrīd sporto dienesta viesnīcas sporta zālē un peldbaseinā.  Kā teica Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, pašvaldības šīs problēmas novērsīs vēl šajā skolas gadā par saviem budžeta līdzekļiem.  

Dagdas novadā iekonservēs Asūnes bērnudārzu. „Tas ir labākais risinājums iedzīvotājiem, kurus ēka apdraud, un arī pašvaldībai, jo ēkas tūlītēja nojaukšana maksātu ļoti dārgi,” teica Dagdas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Pauliņš.

Visu rakstu lasiet 10. februāra numurā.