„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+9.6 °C
skaidrs laiks

Konstantīns Calko piedalīsies Lemānas autosacīkstēs

Šī gada vasarā Konstantīns Calko pirmo reizi startēs leģendārajās sacensībās „Le Mans 24 Hours race”. Daugavpilietis būs pirmais Latvijas sportists, kurš piedalīsies šajās 24 stundu sacīkstēs.

Konstantīns iekļauts komandas „ARC Bratislava” sastāvā. Autosportists startēs ar LMP2 klases sacīkšu prototipu „Ligier JS P217” kopā ar vēl diviem pilotiem. Viens no viņiem, Miro Konopka no Slovākijas, piedalījies šajās sacensībās 2006. un 2010. gadā. Otru pilotu paziņos vēlāk.

„Le Mans 24 Hours race” ir vienas no prestižākajām autosporta sacīkstēm pasaulē. Jau savas karjeras sākumā K. Calko vairākkārt uzsvēra, ka viņa sapnis ir piedalīties 24 stundu sacīkstēs Francijā. Agrāk Konstantīns startēja LMP3 klasē ar lēnākām mašīnām. Pagājušajā sezonā sportists piedalījās „Asian Le Mans Series” čempionātā. Āzijas sērijā K. Calko kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Visu rakstu lasiet 10. februāra numurā.