„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.0 °C
skaidrs laiks

Latgalē vējš ir labvēlīgs lidojumu rekordiem

Pilots Gunārs Dukšte ar gaisa balonu aizlidoja no Krāslavas līdz Valdeķiem, labojot paša sasniegto lidojuma rekordu.

8. februāra rīts Krāslavā sākās ļoti neparasti, jo Dīķu ielas malā gatavojās pacelties sarkans gaisa balons ar melniem punktiņiem un divām acīm, kas atgādināja milzīgu bizbizmārīti. Gaisa balons, ko patiešām sauc „BizbizMārīte”, uznesa rīta saules apspīdētajās debesīs biedrības „Ceļotāju klubs ALTIUS” gaisa kuģotāju Gunāru Dukšti, kurš todien maršrutā „Krāslava-Kandava (Valdeķi)” pārlidoja Latviju.

Lai gan termometrs rādīja mīnus18 grādus, gaisa kuģotājs ar sievu Ingrīdu, meitiņu Līnu, pilotiem Aivaru Vaičuku un Mārci Priedi ieradās tieši Krāslavā, jo Gunārs zina, ka Latgalē pūš vēji, kas ir labvēlīgi gaisa balonu rekorda lidojumam. Balonu sagatavoja lidojumam nepilnās 45 minūtēs. G. Dukšte pārbaudīja degļus, propāna gāzes balonu krānus, stiprinājumus, uzstādījis GPS, spidometru un radiotelefonu.

Visu rakstu lasiet 10. februāra numurā.