„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.3 °C
apmācies

Valentīna Korsiete Līksnā jūtas starp savējiem

Līksnas pagastā kultūras dzīvi koordinē Valentīna Korsiete. Bijusī kultūras nama direktore Sanita Pinupe ir atgriezusies dzimtajos Līvānos, un Valentīna, tobrīd būdama latviešu valodas un literatūras skolotāja, pagājušā gada rudenī uzvarēja konkursā uz vakanto vietu.

Jau pirmajā nedēļā viņa izjutusi Līksnas pagasta pārvaldes vadītājas Birutas Ozoliņas un kolēģu atbalstu. V. Korsiete stāsta, ka līksnieši strādā komandā, tāpēc šī gada kultūras norišu plāns tapis sadarbojoties, lai pagasta bērni, jaunieši, sirmgalvji, strādājošie un ciemiņi justu īstu mākslas baudījumu.

Ir radusies ideja, piemēram, Muzeju nakti rīkot Līksnas muižas kapelā, jo tā ir vēsturiska ēka, kas noteikti jāparāda citiem. Līksnā darbojas labi kolektīvi, tostarp sieviešu vokālais ansamblis „Elēģija”, kurš šoruden svinēs pusapaļu jubileju. Jaunas izrādes iestudēs amatierteātris „Maskas” un bērnu dramatiskais kolektīvs „Sprīdītis”. Notiks tradicionālie Meteņi, Lieldienu labdarības akcija, pasākums senioriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Vasaras saulgrieži, Lāčplēša dienas akcija „Aizdegsim sveci” un Latvijas dzimšanas dienas pasākums „Rakstu rakstiem Tēvu zeme”, svinēs arī Ziemassvētkus. „Mēs centīsimies radīt piedalīšanās, satikšanās un kopā būšanas prieku ne tikai Līksnas pagasta iedzīvotājiem, bet arī tie, kuri atbrauks ciemos,”  teic V. Korsiete.  

Visu rakstu lasiet 10. februāra numurā.