„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.7 °C
skaidrs laiks

Apkalpošanas centrā pirmajā darba dienā pieņēma simtiem klientu

13. februārī Lāčplēša ielā 39 savu darbu sāka Daugavpils Sociālā dienesta klientu apkalpošanas centrs. Jau agri no rīta pirms atvēršanas tur izveidojās milzīga klientu rinda.

Oficiālas un svinīgas centra atklāšanas nebija, Sociālās palīdzības dienesta darbinieki sāka pildīt savus darba pienākumus. Pirmdienās klientu pieplūdums ir īpaši liels, tāpēc rinda no rīta ir ierasta lieta. Cilvēki cenšas noformēt dokumentus nedēļas pirmajā dienā, lai gan to var darīt visu nedēļu, turklāt ne tikai no rīta. Cilvēki lūdz sociālo palīdzību ne jau aiz labas dzīves, tāpēc arī pieņemšanas zālē valdīja attiecīgs noskaņojums. Pretenzijas izskanēja galvenokārt par ilgo gaidīšanu rindā un jucekli ar numuriņiem. Lai gan ir uzstādīts termināls, kurš izsniedz numuriņus pēc kategorijām („ģimenes ar bērniem”, „braukšanas atlaižu kartes” utt.), daudzi apjuka un nezināja, ar ko sākt. Procesu regulēja dienesta darbinieki un Sociālā dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Līvija Drozde. Viņa atzīmēja, ka tuvākajā laikā daži trūkumi tiks novērsti, piemēram, divās pieņemšanas zālēs novietos plāksnītes ar galdu numuriem, lai cilvēki zinātu, kurp jāiet. Jaunajā centrā ir liela pieņemšanas telpa un divas apkalpošanas zāles, kurās klientus apkalpo 13 darbinieki. „Patiesībā vajadzētu vismaz divreiz vairāk darbinieku, jo darba apjoms ir milzīgs,” teica L. Drozde. Centrā ir tualete apmeklētājiem, bērnu stūrītis un atsevišķa ieeja (ēkas otrā pusē) cilvēkiem ar ierobežotām iespējām un māmiņām ar bērnu ratiņiem. Tiesa, uz durvīm nav norādes par otru ieeju, arī šī nepilnība jānovērš. Arī autostāvvieta atrodas aiz ēkas. Kad nokusīs sniegs, to noasfaltēs un labiekārtos. Drīzumā uz Lāčplēša ielu pārcelsies arī Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļa, kur personas ar maznodrošinātā statusu varēs saņemt ES palīdzības komplektus.

Visu rakstu lasiet 14. februāra numurā.