„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+16.8 °C
skaidrs laiks

Mīlestības dienu var sarīkot, kad vien vēlas

Šodien Daugavpils dzimtsarakstu nodaļā laulībā stāsies trīs pāri. Valentīna diena joprojām ir populārs kāzu datums. Kāds to izvēlas speciāli, bet Evijas Prudānes un Artjoms Bodrova kāzu diena šajā datumā iekrita nejauši. Viņi neiebilda, bet īpašu pietāti pret Valentīndienu nejūtot. „Šādu dienu var sarīkot, kad vien vēlies,” viņi saka.

Sākotnēji kāzu diena bija noteikta 17. februārī, bet pēc tam dzimtsarakstu nodaļa piedāvāja pārim 14. februāri. „Mēs piekritām, mums tas nebija tik svarīgi,” saka Evija un Artjoms. Par gaidāmajiem svētkiem viņi runā pārsteidzoši mierīgi, nemaz nenervozē, daudz vairāk uztraucas vecāki. Evija (21 gads) un Artjoms (23 gadi) ir ļoti prātīgi, dzīvē viņiem ir skaidri mērķi, viens no tiem – dzīvot, strādāt un audzināt bērnus Daugavpilī. Aprīlī viņi kļūs par vecākiem pirmdzimtajam, kuram pašlaik izvēlas vārdu.

„Šodien mums ir kāzas, drīz piedzims mazulis. Radīts mīlestībā,” lepni saka Artjoms. Viņi jau no paša sākuma negribēja greznus svētkus, mazpazīstamu viesu baru, banālas ceremonijas. Kāzas būšot nelielas. „Sapulcēsies tikai vistuvākie, mēs šos svētkus rīkojam sev,” saka Evija un Artjoms. Viņi pat nepasūtīja operatora, fotogrāfa un vadītāja pakalpojumus, nebūs arī limuzīna un klasiskās baltās kleitas. Jaunieši iepazinās 2014. gadā. Evija brīvdienās aizbrauca uz Preiļiem apciemot vecākus, bet sociālajos tīklos viņai uzrakstīja puisis no Daugavpils. „Es ieraudzīju, ka arī viņa ir no šejienes, un nolēmu uzrakstīt,” saka Artjoms. Jaunietis uzreiz „ķērās vērsim pie ragiem” – viņš nolēma nekavējoties braukt uz Preiļiem iepazīties. Šāds priekšlikums Eviju sākumā samulsināja, viņa domāja, ka satiksies Daugavpilī. Taču Artjoms bija neatlaidīgs. „Man nepatīk gaidīt. Braucu,  gandrīz apmaldījos. Toties uzreiz iepazinos ar vecākiem!” viņš smejas. Viņi līdz tumsai staigāja pa pilsētu, sēdēja kafejnīcā, runāja, bet vēlāk Daugavpilī vairs nešķīrās.

Visu rakstu lasiet 14. februāra numurā.