„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Višķos un Ambeļos vaicāja par mājokļiem un jumtiem

8. februārī Višķu un Ambeļu pagastā sākās tradicionālās Daugavpils novada iedzīvotāju pašvaldības kopsapulces, kas notiks līdz marta nogalei visu pagastu lielākajos ciemos.

Višķu pagastā iedzīvotāji sanāca tradicionāli Špoģu mūzikas un mākslas skolā un pirmo reizi Vīgantu (Luknas) ciema bibliotēkā.

Bija ieradušies 17 Vīgantu iedzīvotāji. Veronika Čižova stāstīja, ka 4. mājai tek jumts. Šo problēmu varēs novērst tad, kad dzīvokļu īpašnieki kopsapulcē nolems, kas apsaimniekos māju un kādus remontus veiks. Tāpēc pagasta pārvalde rīkos sapulces, un iedzīvotājiem būs jāvienojas, vai viņi piedalīsies mājokļu apsaimniekošanā. Tad pārvalde renovēs vienu māju, kurp pārcelsies pārējo māju iedzīvotāji. Lielākus remontus Vīgantos, tostarp jumtu labošanu, kavē zemā apsaimniekošanas maksa un lielie iedzīvotāju parādi.

Tāpat pārvalde, uzklausījusi Grigorija Mihailova priekšlikumu, apņēmās slidenās ielas kaisīt biežāk.  Sergejs Petuško ieteica pārcelt autobusu pieturu „Ferma” pie a/s „Latgales bekons” un lielos autobusus nomainīt ar mikroautobusiem, jo pasažieru ir maz.         

Strādājošie vīgantieši jautājumus bija iesūtījuši rakstiski. Viņi lūdz uzstādīt ziņojumu dēli, izķert klaiņojošus suņus un arī atvest uz Luknu humānās palīdzības preces. Informācijas stends bijis, taču to salauza nezināmi vandāļi, un pagastā klaiņojot tikai 2 suņi, kurus pārvalde piebaro, lai tos noķertu. Jāiestarpina, ka viena bezsaimnieka suņa notveršana un ievietošana patversmē izmaksā ap 100 eiro. Pavasarī Dānijas Sarkanais krusts atsūtīs kārtējo apavu, apģērbu un citu preču kravu, un šīs preces varēs saņemt arī Luknā.

Visu rakstu lasiet 14. februāra numurā.