„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+16.8 °C
skaidrs laiks

Lai saglabātu biznesu, mājputnus turēs ieslodzītus

Kalkūnes pagasta paipalu, dējējvistu, broileru, zosu un pīļu piemāju saimniecības „Indiņi” īpašniecei Ritai Artiševskai šobrīd ir darba pilnas rokas, tāpēc ka mājputnu gaļa ir ļoti pieprasīta. Taču raizes sagādā putnu gripas draudi.

Šonedēļ R. Artiševska dosies pie sadarbības partneriem pēc cāļiem savai un partneru saimniecībām. Viņa atvestos cāļus ievietos slēgtā kūtī un nobaros trīs mēnešus.

„Vēl pirms dažiem gadiem paipalu, vistu un pīļu audzēšana bija hobijs, bet šobrīd tas jau ir bizness. Mājputnu gaļa ir ļoti iecienīta, spēj tikai tikt līdzi pieprasījumam. Pīles un zoss gaļu pieprasa lielākoties Ziemassvētkos un Jaunajā gadā, taču vistas gaļa ir „topā” visu gadu. Pateicoties izstādei „RigaFood”, atradām jaunus sadarbības partnerus, kuri vēlas iepirkt gaļu lielos apjomos. Tāpēc ziņa par putnu gripu dara bažīgu. Lai saglabātu biznesu, putnus turēsim „cietumā” tik ilgi, cik vajadzēs,” „Latgales Laikam” teica lauksaimniece.  

Visu rakstu lasiet 24. februāra numurā.