„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.7 °C
skaidrs laiks

Sadarbībā var īstenot jebkuru labu ideju

Līvānu novadā darbojas Uzņēmēju padome, kuras dalībnieki ne tikai veiksmīgi attīsta savas ražotnes, bet arī atbalsta izglītību, sportu un kultūru un investē līdzekļus Līvānu rūpniecības zonā un infrastruktūrā. Uzņēmēju padomes vadītājs, biedrības „Līvānu novada uzņēmēji” biedrs un kūdras pārstrādes uzņēmuma „Līvānu kūdras fabrika” valdes priekšsēdētājs Pēteris Romanovskis „Latgales Laikam” atzīst, ka uzņēmējdarbība Līvānu novadā ir ļoti patriotiska un pat viens biznesmenis spēj paveikt ļoti daudz.

Uzņēmēju padome izveidota pēc domes vadības ierosinājuma uzņēmējiem un pašvaldībai sanākt kopā, lai meklētu risinājumus, kā attīstīt Līvānu novadu. „Līvānu novada pašvaldība pirmā spēra soli, kas vainagojās ar Uzņēmēju padomes izveidošanu. Uzņēmēji ir tendēti plānot attīstību piecu gadu griezumā, bet pašvaldība ir tālredzīgāka, tāpēc arī nosprauž plānus 20-30 gadiem. Uzņēmēju padome un pašvaldība, saliekot šos plānus kopā, var panākt ātrāku novada attīstību. Par to var pārliecināties, atbraucot uz Līvāniem,” uzsver P. Romanovskis.

Uzņēmēju padome ar pašvaldību tiekas reizi ceturksnī, bet, ja top plānošanas dokumenti vai lielāki infrastruktūras projekti un pašvaldībai vajadzīgs arī uzņēmēju padoms, sarunas notiek biežāk. Minētā rūpniecības zonas izveidošanas un attīstības iecere guva gan tur strādājošo, gan citu novada uzņēmēju atsaucību. Šobrīd tur ir ielu apgaismojums un kursē pilsētas autobuss, šogad sāksies dzelzceļa pārvada gājējiem celtniecība un industriālās zonas infrastruktūras pārbūve. P. Romanovskis atzīst, ka pašvaldība uzklausa uzņēmējus, kas viņiem ir vajadzīgs, un piemeklē pareizākos risinājumus, kā šīs idejas īstenot.

Visu rakstu lasiet 28. februāra numurā.