„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+10.1 °C
apmācies

Daugavpils novadā nebūs pašvaldības lauku konsultantu

Daugavpils novada pašvaldība šogad vairs neapmaksā divu lauku attīstības konsultantu darbu.

2016. gadā pašvaldība no sava budžeta ar 27 000 eiro finansēja divu lauku konsultantu darba un nodokļu samaksu, degvielas un kancelejas izdevumus, taču šogad lauza līgumu ar SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” par šo speciālistu  algošanu, jo nesaskata šī pakalpojuma lietderīgumu, „Latgales Laikam” pastāstīja pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika, uzsvērdama, ka LAD speciālisti arī šogad izbrauks uz pagastiem, lai lauksaimniekiem palīdzētu aizpildīt elektroniskās lauku bloka kartes.

Guntars Melnis, SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” (LLKC) Daugavpils biroja vadītājs, informēja, ka Daugavpils birojā strādās divi LLKC algoti  konsultanti, kuri arī izbrauks uz saimniecībām, bet uz pagastu pārvaldēm gan nebrauks.  

„Pagājušajā gadā rīkoju pieņemšanu četros pagastos, šogad jau būs 9 pagasti, bet es braukšu tikai uz saimniecībām, ar kurām LLKC ir noslēdzis sadarbības līgumu, pieņemšanas pagastu pārvaldēs vairs nerīkošu. Uz tām nāca mazo un vidējo piemāju saimniecību un zemnieku saimniecību īpašnieki. Viņi teica, ka nevarot aizbraukt uz pilsētu. Lielākā noslodze bija tad, kad zemnieki lūdza aizpildīt lauku bloka kartes, pārējā laikā viņi izvaicāja par praktiskām lietām,” pastāstīja LLKC Daugavpils biroja lauku attīstības konsultante Ņina Sisa.

Visu rakstu lasiet 28. februāra numurā.

Komentāri

28.02.2017 20:33
Viktors
27 тысяч евро на два консультанта это круто. Когда - то работали и получали сантимы , и работы было под завязку. В ручную заполняли крестьянам карты