„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.7 °C
skaidrs laiks

Novada vokālajiem ansambļiem sadalītas pakāpes

24. februārī notika Daugavpils novada vokālo ansambļu koncertskate „Pavasara dziesma”, kurā savas prasmes rādīja jauktie, bērnu, senioru, sieviešu un vīriešu vokālie ansambļi.

Kolektīvu veikumu vērtēja žūrija – kordiriģents un pedagogs Jevgeņijs Ustinskovs, kormeistares Olga Bančenkova un Jolanta Boreiko. 

J. Ustinskovs pauda prieku, ka novadā ir tik daudz kolektīvu, kas nozīmē, ka cilvēki dzīvo ar dziesmu un novadam ir nākotne. Viņš ir gandarīts, ka ar katru gadu ansambļu skaits aug, labprāt dzied jaunieši, parādās jauni kolektīvi, tostarp vīru ansamblis.

Lai arī centušies bija visi, tomēr ne katrs sniegums bija kvalitatīvs, uz ko norādīja arī J. Ustinskovs. Viņš uzsvēra, ka ļoti svarīgs ir repertuārs, kuru vokālie ansambļi atšķirībā no koriem var izvēlēties paši, tāpēc jāizvēlas mūzika, ko paši dzied ar prieku un varētu izbaudīt klausītāji. Viņam pašam patika vairāku kolektīvu sniegums, patīkami pārsteidzis jauniešu kolektīvs „Stage On”, Kalupes vīru kvartets, tāpat spēcīgi kolektīvi ir Višķos un Līksnā. Šogad vērtēšana notika pēc jaunas sistēmas, kas esot daudz stingrāka, tāpēc rezultāts nav tik spožs un daži kolektīvi palika bez pakāpes. Žūrija viņiem ieteica piestrādāt gan pie repertuāra, gan dziedājuma kvalitātes. 

Visu rakstu lasiet 3. marta numurā.