„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.5 °C
apmācies

Apgrūtināta pieslēgšanās VID elektroniskās deklarēšanas sistēmai

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) vērš uzmanību, ka daļai elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) lietotāju šobrīd var būt tehniskas problēmas ar pieslēgšanos EDS. Tas saistīts ar to, ka sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties ļoti liels skaits lietotāju, lai iesniegtu Gada ienākumu deklarāciju. Jau pirmajās stundās pēc 1. marta iestāšanās EDS tika iesniegti vairāki tūkstoši deklarāciju. Vienlaicīgo pieslēgumu skaits sistēmai šobrīd ir teju 100 reižu lielāks nekā ikdienā.

VID informātikas speciālisti sadarbībā ar sistēmas izstrādātājiem dara visu iespējamo, lai situāciju atrisinātu un tehniskās problēmas novērstu. Aicinām sekot līdzi informācijai VID mājaslapā un sociālajos tīklos.

Aicinām iedzīvotājus nesteigties ar Gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu, jo pat tiem nodokļu maksātājiem, kam tā jāiesniedz obligāti, to iespējams izdarīt līdz pat šī gada 1. jūnijam ieskaitot. Savukārt tie, kuri to dara brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju visa gada laikā.

Pateicamies par izpratni un atvainojamies par sagādātajām neērtībām!