„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+10.4 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī ir rekordliels nevalstisko organizāciju skaits

27. februārī, kad atzīmēja Pasaules nevalstisko organizāciju dienu, Daugavpils domes Sporta un jaunatnes departaments pateicās pilsētas jauniešu biedrībām par aktīvu darbu jaunās paaudzes labā un masu pasākumu organizēšanu.

Nevalstisko organizāciju skaits Daugavpilī pieaug ar katru gadu -- 2016. gada sākumā bija 540, bet pašlaik jau ir 600. Apvienojas seniori, jaunatne, sportisti, mūziķi, mākslinieki, dažādu virzienu pārstāvji utt. Sporta un jaunatnes departamenta vadītājas pienākumu izpildītāja Olga Jesse un domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis pateicās biedrībām par aktīvu pozīciju un savu interešu aizstāvēšanu, dažādu ideju virzīšanu un projektu īstenošanu Daugavpils attīstībai. Viņi atzīmēja, ka dalība jebkurā kolektīvā, kuru vieno kopīgs mērķis, jau ir liela pieredze, tikpat svarīgi ir tas, ka organizācijas strādā brīvprātīgi un nevis tāpēc, lai gūtu peļņu, kā tas notiek biznesa vidē, bet savam priekam un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Aptuveni 200 Daugavpils biedrības saņem no pašvaldības gan finansiālu, gan morālu atbalstu. Jo aktīvāk organizācija iesniedz pieteikumus atbalsta saņemšanai no Sabiedrisko organizāciju fonda un savu ieceru virzīšanā, jo vairāk ir izredžu īstenot savas idejas. Turklāt ir daudz citu -- gan valsts, gan ES finansējuma avotu.

Visu rakstu lasiet 3. marta numurā.