„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+14.8 °C
skaidrs laiks

Jāziņo par atrastiem beigtiem putniem

Šonedēļ Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests paziņojis par atrastiem sešiem  mirušiem gulbjiem Kauņā, kuriem laboratoriski apstiprināta putnu gripa. Latvijas Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs Antons Lazdāns atzīst, ka Latgalē, par laimi, vēl nav reģistrēts neviens slims putns, taču risks ir liels.

Sadarbībā ar Daugavpils novada pašvaldību un pagastiem, kā arī Valsts policiju tiks uzsākti reidi, lai pirmām kārtām pārbaudītu mājputnu turēšanas noteikumu ievērošanu saimniecībās karantīnas laikā. Valdības apstiprinātie biodrošības pasākumi mājputnu turētājiem, lai pasargātu mājputnu ganāmpulkus no putnu gripas izplatības, ir spēkā no 1. marta līdz 31. maijam un paredz šajā laikā mājputnus turēt slēgtās telpās, novēršot jebkādu kontaktu ar savvaļas putniem un dzīvniekiem, kā arī virkni citu nosacījumu. PVD darbinieki apsekos ikvienu mājsaimniecību, kurā tiek turēti mājputni, un pārbaudīs, vai saimnieki pilda prasības.

Visu rakstu lasiet 3. marta numurā.