„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.7 °C
skaidrs laiks

Līksnas draudze vāc ziedojumus baznīcas jumtam

Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds katoļu baznīcas draudze vāc ziedojumus dievnama jumta remontam.

Būvinženieri atzinuši, ka laika zoba radītie caurumi jumtā stipri bojā nesošās konstrukcijas. Draudze jumtu lāpa katru gadu, taču skārdā aizvien rodas jauni caurumi. Par Valsts kultūras  pieminekļu aizsardzības inspekcijas finansējumu 5000 eiro draudze izstrādājusi jumta konstrukciju stiprināšanas un seguma nomaiņas projektu un iesniegusi projektu LEADER programmā, lai piesaistītu ES un Daugavpils novada pašvaldības finansējumu 50 000 eiro.

Draudze cer, ka projektu atbalstīs, tomēr ar šo naudu nepietiks, lai nomainītu baznīcas jumta centrālo daļu, jo būvdarbiem nepieciešami 160 000 eiro. „Tā ir liela summa, un to Līksnas draudze bez citu palīdzības nespēs savākt, jo draudzes locekļu skaits pēdējos gados ir ievērojami samazinājies. Tāpēc lūdzam ziedot jumta remontam visiem labas gribas cilvēkiem, kuri ir dzimuši, uzauguši un mācījušies Līksnā, kuri ir kristīti, gājuši pie Pirmās Svētās Komūnijas un laulāti Līksnas baznīcā, kuru vecāki, vecvecāki, brāļi, māsas un draugi joprojām dzīvo Līksnas pagastā vai atdusas draudzes kapos. Lūdzam atbalstu arī tiem svētceļniekiem un tūristiem, kuri ir apmeklējuši Līksnas baznīcu. Visi kopā mēs varam daudz paveikt,” aicina Līksnas katoļu draudzes pārstāve Elita Skrupska.    

 

Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu draudze

Reģ. Nr. 90000595486

SEB banka kods UNLALV2X

Konta Nr.LV31UNLA0050005135570

ar norādi „Ziedojumi baznīcas jumta remontam”