„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.1 °C
apmācies

Latgales SEZ – iespējas un perspektīvas

Starptautiskajā konferencē „Bizness Daugavpilī un Latgales SEZ” 3. martā piedalījās vairāk nekā 200 biznesa jomas pārstāvji no Latvijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Moldovas, Krievijas, Polijas un citām valstīm.

Latgales SEZ darbojas kopš šī gada janvāra, šis statuss paver daudz jaunu iespēju gan investoriem, kuri vēlas strādāt SEZ teritorijā, gan reģionam kopumā. Atšķirībā no citām speciālajām ekonomiskajām zonām, pašvaldībām, kuras ietilpst Latgales plānošanas reģionā, nav noteikta konkrēta vieta un platība teritorijai, kurai var tikt piešķirts SEZ statuss.

Atklājot konferenci, vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards atzīmēja, ka Latgales SEZ izveidošana bija loģisks Latgales atbalsta programmas darbības iznākums. Drīzumā ministrija izvērtēs Latgales programmas darbības pirmos rezultātus, un tā, pēc ministra teiktā, tikšot turpināta.

Divos mēnešos interesi par Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusa iegūšanu izrādījušas 15 kapitālsabiedrības, pašlaik tās jau izstrādā dokumentus.

Visu rakstu lasiet 10. marta numurā.