„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+18.2 °C
apmācies

Kā rīkoties ar savu īpašumu, lai pats nepaliktu uz ielas

Ik gadu Latvijas Zvērinātu notāru padome rīko Notāru dienas. Divu dienu laikā ikvienam ir iespēja vērsties kādā no 108 notāru birojiem 29 Latvijas pilsētās un saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas. Šogad notāri devās arī mājas vizītēs, lai konsultācijas sniegtu sociāli vismazāk aizsargātajiem iedzīvotājiem, kuriem visvairāk nepieciešama, bet vismazāk pieejama juridiskā palīdzība.

Daugavpils zvērinātai notārei Inesei Morozai tās bija pirmās Notāru dienas jaunajā darbavietā. 14. februārī viņa nodeva zvērestu Augstākās Tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam un 1. martā uzsāka notāres praksi Daugavpilī. Līdz šim viņa bija Rīgas apgabaltiesas zvērināta notāra Jāņa Skrastiņa palīdze, bet jurisprudencē darbojas kopš 2003. gada. Inese Moroza ir ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnēs. Iepriekš viņas darba pieredze veidojusies nekustamo īpašumu būvniecības un valsts īpašumu apsaimniekošanas jomās.

Rīdziniece Inese Moroza atzīst, ka atvērt biroju svešā pilsētā bijis liels izaicinājums, jo ģimene pagaidām palikusi Rīgā. Iepriekš Daugavpilī pabijusi tikai vienu reizi. Lai arī darba pieredze vēl pavisam neilga, taču Inese ievērojusi, ka Daugavpilī cilvēki esot ļoti sirsnīgi un atvērti. Vēl neiepazītajā pilsētā palīdz iejusties atsaucīgie Daugavpilī praktizējošie kolēģi Regīna Bogdāne, Gundega Rutkovska, Inese Purvinska un Evija Paļuma. Pati pilsēta gan šķietot klusa pēc kņadas pilnās Rīgas. Inese jau iecerējusi tuvākajā laikā iepazīt pilsētas ievērojamākās vietas, piemēram, Marka Rotko centru, bet draugi jau pieteikušies atbraukt uz Daugavpils teātra izrādēm.

Visu rakstu lasiet 10. marta numurā.