„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

Daugavpilī atklāja 15 Liepājas ielas

1.aprīlī Daugavpils Kultūras pilī atklāta fotoizstāde „Liepājas iela Latvijas garumā”, kuras autori ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudijas „FOTAST” dalībnieki.

Idejas autors ir studijas dalībnieks Agris Klestrovs, kuram šāda iecere ienākusi prātā pirms pāris gadiem, kad Liepāja svinēja 390. gadu jubileju. Savā ziņā tā ir studijas dalībnieku dāvana savai pilsētai, ko īstenot finansiāli palīdzēja Liepājas Kultūras pārvalde. Pateicoties liepājnieku kolēģiem un draugiem - Daugavpils tautas fotostudijai „Ezerzeme-F”, izstāde atceļojusi uz Daugavpili. Turklāt ļoti zīmīgi, ka izstāde atklāta tieši Kultūras pilī, jo tās direktors Aleksandrs Rudzs ir liepājnieks. No fotogrāfiem viņš saņēma dāvanā suvenīru ar kripatiņu smilšu no jūras piekrastes Liepājā.

Agris Klestrovs pastāstīja, ka Liepājas ielu atraduši 15 dažādās vietās Latvijā – Aizputē, Dagdā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Ludzā, Madonā, Priekulē, Priežmalē, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Skrundā un Ventspilī. Vēl Liepājas iela esot arī Palangā Lietuvā.

Visu rakstu lasiet 7. aprīļa numurā.