„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Kalupes labais gariņš – Valērijs Nitišs

Mūsu dakterītis – tā kalupieši joprojām sauc Valēriju Nitišu, kurš ilgus gadus nostrādājis medicīnā un arī tagad, jau sen būdams pensijā, nespēj sēdēt mierā. Savos 87 gados viņš veikli vada velosipēdu un savu vieglo automašīnu, dodamies ne tikai uz mežu sēnēs, bet galvenokārt apciemot pagasta vecos ļaudis, kam vajadzīga palīdzība.

Kalupes Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centra vadītāja Ligita Liepiņa viņu sauc par savu lielo palīgu un labo roku, uz kuru vienmēr var paļauties. Pērn Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils – Ilūkstes komitejas rīkotajā labdarības akcijā „Labā zvaigzne” Valērijs Nitišs tika sumināts nominācijā „Senioru labdaris”.

Vietējie sirmgalvji zina, ka var rēķināties ar Valērija Nitiša palīdzību, tāpēc paši viņam zvana nepieciešamības gadījumā. Atnest kādus pirkumus no veikala, zāles no aptiekas, palīdzēt nomazgāties – tas jau kļuvis par sirmgalvja ikdienu. Dažreiz vecajiem ļaudīm vajagot vien aprunāties, tostarp par dažādām veselības problēmām.

Ilgus gadus veltījis sevi pacientiem, Valērijs Nitišs arī tagad nespējot cilvēkus atstāt bezpalīdzīgus. Protams, mūsdienās aktīvi strādā sociālais dienests, taču viņam tas jau kļuvis par nepieciešamību, turklāt Valērijs šādu brīvprātīgo darbu uzsācis tolaik, kad sociālais darbs valstī vēl tikai sāka veidoties.    

Visu rakstu lasiet 25. aprīļa numurā.