„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.5 °C
apmācies

Latvijas labākā ārste rezidente strādā Daugavpilī

Lieldienu priekšvakarā Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā bija īpaši svētki, jo gan slimnīcas vadītāji, gan kolēģi apsveica Lieni Bērzi ar Latvijas labākā ārsta rezidenta balvu, ko pasniedza Rīgas Stradiņa universitāte. Laureāte intervijā „Latgales Laikam” ne tikai atklāja, kā var kļūt par labu ārstu, bet arī veltīja daudz pateicības vārdu Daugavpils kolēģiem.

„Esmu jelgavniece, un Daugavpili apmeklēju ekskursijā 12 gadu vecumā kopā ar vecākiem, bet šobrīd Daugavpilī nonācu, pateicoties Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētājai Sarmītei Ķikustei. Viņa mūs, Rīgas Stradiņa universitātes Psihiatrijas pulciņa studentus, uzaicināja ciemos. Pēc tam slimnīcā pabiju vēl divas reizes, un man ļoti iepatikās koleģiālā vide un atmosfēra, kas valda Daugavpils slimnīcā, turklāt mani uzrunāja pašvaldības stipendija rezidentiem, tāpēc noslēdzu līgumu par rezidentūru Daugavpilī. Stipendija tomēr ir svarīgs priekšnoteikums, lai ārsts rezidents varētu ne tikai padziļināt studijas un nodarboties ar pētniecību, bet arī brīvajā laikā pirkt un lasīt grāmatas, apmeklēt ārvalstu un Latvijas konferences. Šobrīd strādāju šeit trīs gadus un pēdējā laikā, kad pirms došanās uz Daugavpili dzirdu jautājumu, kur es braucu, tad saku, ka uz mājām,” uzsver Liene.

Visu rakstu lasiet 3. maija numurā.