„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+21.4 °C
apmācies

Ilūkstē strādā zīdaiņu peldēšanas trenere

Diāna Vucāne katru sestdienu mēro ceļu no Preiļiem uz Ilūksti, lai Ilūkstes novada sporta skolas sporta centra baseinā vadītu zīdaiņu un mazo bērnu peldēšanas nodarbības. „Kad uzzināju, ka Ilūkstē ir baseins, pieteicu zīdaiņu un mazuļu nodarbības. Daru darbu, ko mīlu. Šobrīd vadu treniņu grupas ne tikai Ilūkstē, bet arī Jēkabpilī un Varakļānos. Zīdaiņu nodarbības notiek kopā ar vecākiem, taču mūsu mērķis nav trenēt profesionālus peldētājus. Mēs nostiprinām bērniņa emocionālo un fizisko veselību,” Diāna teica „Latgales Laikam”.

Nodarbības notiek mazajā baseinā. Vispirms mammas un tēti ar mazuļiem sastājas aplī un, tikai mazliet iegremdējot bērnu ūdenī, dodas uz apli. Šo sasveicināšanās rituālu jāveic dažas reizes, mudina Diāna, darbojoties ar lelli. Un tikai tad sākas 40 - 45 minūtes ilgais treniņš, kurā ietverti lielākoties rotaļu elementi. Diāna, pūšot lellei sejā, māca vecākiem, ka šis vingrinājums pieradinās bērnus aizvērt acis brīdī, kad viņi leks vai ienirs ūdenī. Šo refleksu aizvērt acis trenere un vecāki nostiprināja, lejot ūdeni uz mazuļa galvas. Vecāki sajutās mazliet satraukti tad, kad Diāna demonstrēja, ka bērns, turēts stiprās pieaugušā rokās, ienirst ūdenī. Izrādās, mazuļi labprāt dažas sekundes peld zem ūdens, un kad bērnu sejiņas parādās virs ūdens, tās rotā smaids, daži bērni izdveš pat sajūsmas saucienus. Tad arī vecāki kļūst atbrīvotāki un priecājās līdzi.

Visu rakstu lasiet 9. maija numurā.