„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+14.4 °C
daļēji mākoņains

Latgales kongresu iekala trīs laukakmeņos

5. maijā Rēzeknē sabrauca galvenās Latvijas valsts amatpersonas, daudzi Saeimas deputāti, tradicionālo konfesiju vadītāji, Latgales garīdzniecība un pašvaldību vadītāji, amatierkolektīvi, zemnieki, uzņēmēji, seniori, jaunieši, ģimenes, lai piedalītos vēsturiskā brīdī -- Latgales kongresa simtgades piemiņas zīmes iesvētīšanā.

Nelielajā uzvedumā mūsdienu aktieru sniegumā izskanēja uzrunas, kuras 1917. gadā Latgales kongresā teica Francis Trasuns, Francis Kemps un citi delegāti, tās mijās ar Latgales un pārējo novadu koru dziesmām, radot noskaņu, kas, iespējams, Rēzeknē valdīja pirms 100 gadiem. 

„Pieminekļa sūtība ir atgādināt par vērtībām, kas mums ir ļāvušas pastāvēt un kuras mums ļaus arī turpmāk strādāt un veltīt spēkus mūsu labklājībai un mūsu dzimtenei. Šis piemineklis mums simbolizē Latgales kongresa vēsturiskos lēmumus. Būsim vienoti par Latvijas brīvību. Lai piemineklis apliecina, ka tikai kopīgiem spēkiem mēs varam pārvarēt vislielākās grūtības un varam būt stipri,” teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš kopā ar Rēzeknes domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču atklāja pieminekli. 

Visu rakstu lasiet 9. maija numurā.

Komentāri

10.05.2017 10:04
redakcija
Rakstu par kongresu lasiet "Latgales Laiks" piektdienas numurā.
09.05.2017 21:13
xl no Daugavpils
Kāpēc nav ne vāŗda par pašu kongresu. Latgales laikam, avīzei ar tik skanīgu nosaukumu, kas reprezentē sevi ka Latgales reģiona galveno laikrakstu būtu jānopublicē Viestura Kairiša runa kongresā gan būtu jāpastāsta par to ka ex prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas runu daudzi klātesošie uzņēma ar dalītām jūtām. Es nesaprotu vai tā ir cenzūra vai vienkāŗši siltais laiks un dāŗza darbi neļāva sekot kongresam, ja otrs, tad nosūtu redakcijai saiti, kur to varat noskatīties-http://ltv.lsm.lv/lv/raksts/05.05.2017-latgales-simtgades-kongress.-plenarsede.id96777/