„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

Mairita Rimoviča māca saviem bērniem uzņemties atbildību

Pilskalniete Mairita Rimoviča jau kādu laiku nav manāma Ilūkstes 1. vidusskolā, kur strādā par sākumskolas skolotāju, un Ilūkstes bērnu un jauniešu centrā, kur vada dramatisko pulciņu, jo Mairita audzina ceturto bērniņu - pastarīti Marku.

„Kad precējos, zināju, ka mūsu ģimenē būs vairāki bērni. Tas bija mans un vīra Eduarda lēmums. Eduards ir pats labākais vīrs un tētis. Turklāt mums vienmēr bija, uz ko tiekties. Es piedzimu trīs bērnu ģimenē, un tagad brālim ir 6 bērni, māsai -- 2, bet man -- 4. Mēs visi esam ļoti ģimeniski un draudzīgi. Kad sabraucam vecāku mājās, pusi dienas rušināmies vagā, bet pārējā laikā spēlējam volejbolu. Tāpat visus svētkus svinam pie tēta dīķa. Tikko dejojām manas mammītes 80 gadu jubilejā. Mazbērni vecmammai uzdāvināja dzejoļus un muzikālus priekšnesumus,” pirms Mātes dienas stāsta Mairita.

Mairita un Eduards bērniem ir devuši vārdus, kuri uzrunāja viņus, pārlapojot katoļu lūgšanu grāmatu vai laicīgo kalendāru. Dinijas vārdu sameklēja Mairita, Sindijas vārdu izvēlējās Eduards, un bet vārdi Renards un Marks iepatikās abiem. Bērni esot ļoti mīļi, atbildīgi gan mācībās, gan brīvā laika pavadīšanā, bet kad piedzimis brālītis, vecākās māsas un brālis kļuva par labām auklēm. Bērni ir Dieva dāvana, teic Mairita.

Ilūkstieši pazīst Rimovičus kā ļoti draudzīgus un talantīgus, jo Mairita un brālis, pieaicinādami bērnus, katru gadu piedalās Ilūkstes novada dziedošo ģimeņu svētkos. Uzkāpuši uz lielās skatuves, bērni loka balstiņas, tikmēr vecāki nodrošina muzikālo pavadījumu.

Visu rakstu lasiet 12. maija numurā.