„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Skolniece Viktorija kļūst par ķeizarieni

„Muzeju nakts” ietvaros 20. maijā cietoksnī pirmo reizi notiks „Martas balle”, kura būs veltīta Martai Skavronskai – vienkāršai meitenei no tautas, kura vēlāk kļuva par Krievijas cara Pētera I sievu, bet pēc tam – par Krievijas ķeizarieni Katrīnu I. Ballē  cietoksnī būs savs Pēteris un Marta.

Martas lomā iejutīsies Daugavpils 10. vidusskolas 11. klases skolniece Viktorija Fjodorova: „Organizatori ievēroja ķeizarienes portretu un manu fotogrāfiju līdzību. Esmu piemērota arī pēc auguma, tāpēc man blakus Pēteris izskatīsies garāks. Kad man piedāvāja šo lomu, bija ļoti patīkami, es uzreiz piekritu. Ne jau katru dienu ir iespēja asociēt sevi ar diženām vēsturiskām personībām.”

Galvenais pasākums ballē būs cara ģimenes brauciens karietē. Jau ir noticis viens mēģinājums. Kā atzīmēja Viktorija, bija grūti tikt galā ar tērpiem, kādus valkāja XVIII gadsimta pirmajā pusē.

Visu rakstu lasiet 19. marta numurā.