„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

XX Latvijas tautas mūzikas svētki skanēs Latgalē

27. maijā tradīcijām bagātajā Latgales novadā, turpinot Latvijas valsts simtgades notikumu ciklu, kas veltīts Latgales kongresa simtgadei, notiks XX Latvijas tautas mūzikas svētki. Tie pulcēs 30 tautas mūzikas kolektīvus no Latvijas un kaimiņzemēm. Svētku koncerts skanēs Ludzas pilskalnā, savukārt ieskaņas koncerti pieskandinās apkaimes novadus – Kārsavu, Ciblu un Zilupi.

27. maijā laikā no plkst. 11.00 līdz 12.30 Kārsavas, Ciblas un Zilupes novados ikvienam interesentam būs iespēja dzirdēt XX Latvijas tautas mūzikas svētku ieskaņas koncertus. Vakarā plkst. 17.00 Latvijas vecākajā pilsētā Ludzā klausītāji aicināti uz lielo svētku koncertu, kur tautas mūzikas skaņās ietērpts stāsts par trīs labām lietām. Koncertā piedalīsies kapelas, folkloras spēlmaņi un tautas mūzikas ansambļi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

“Tieši šeit dzīvā tradīcijā visilgāk ir saglabājušās senās garmoškas, cimbalas un pusdūru kokles. Tieši šeit meklējamas visazartiskākās lauku kapelas un spēlmaņi, kas tautas melodijas veiksmīgi savieno ar mūsdienu ritmiem un harmonijām. Smeldzīgas dziesmas un danči, kas kājām liek cilāties,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas mūzikas eksperts Ilmārs Pumpurs.

Svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Ludzas novada dome.

 Ieeja XX Latvijas tautas mūzikas svētku koncertā un ieskaņas koncertos bez maksas.

XX Latvijas tautas mūzikas svētku norises programma:

Sestdien, 27. maijā

Plkst. 11.00-12.30 Ieskaņu koncerti

Kārsavas novadā

                Salnavas pagasta estrādē (lietus gadījumā Tautas namā)

                Malnavas muižas parkā (lietus gadījumā Malnavas muižā)

Ciblas novadā

                Ciblas Tautas namā

                Lucmuižas Liepu laukumā

Zilupes novadā

                Zilupes estrādē (lietus gadījumā Tautas namā)

Plkst. 17.00 Tautas mūzikas svētku koncerts

Ludzas pilskalnā               

Plkst. 21.00-24.00 Zaļumballe