„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Rīgā un Minskā notiks 2021. gada pasaules čempionāts hokejā

2021. gadā pasaules čempionāts hokejā notiks Rīgā un Minskā. Uz šī turnīra rīkošanu 2021. gadā pretendēja Somija, taču IIHF izpildkomitejas balsojumā uzvarēja Latvijas un Baltkrievijas galvaspilsēta. Par Rīgu un Minsku tika atrodas 55 balsis, par Somiju – 52.

„Minskas Arēnā” notiks pusfināli, fināls un spēle par trešo vietu. Savukārt „Arēnā Rīga” notiks grupu spēles, kurās piedalīsies arī Latvija, kā arī divi ceturtdaļfināli.

Abu valstu galvaspilsētās jau ir noticis pasaules čempionāts. Rīgā tas risinājās 2006. gadā, toreiz astoto reizi par čempioni kļuva Zviedrijas valstsvienība. Savukārt Minskā lielais hokeja turnīrs notika 2014. gadā, toreiz piekto reizi zelta godalgas izcīnīja Krievija.

2018. gadā PČ notiks Dānijā. Pēc tam stafeti pārņems Slovākija, 2020. gadā Šveicē vienpadsmito reizi notiks pasaules spēcīgākās izlases, tikpat reizes PČ noticis arī Zviedrijā.

2017. gada pasaules čempionātā desmito reizi čempionu titulu izcīnīja Zviedrijas hokejisti, kuri finālā pieveica Kanādu – 2:1, bronzas medaļas – Krievijai. Latvijai šoreiz desmitā vieta, bet Baltkrievijai – 13. vieta. Uz 1. divīziju noslīdēja Itālija un Slovēnija, savukārt nākamajā gadā Elites divīzijā spēlēs Austrija un Dienvidkoreja.