„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Zigrīda Some saņēma Kultūras ministrijas Atzinību

  1. maijā kultūras ministre Dace Melbārde, apmeklējot Daugavpili,

pasniedza Kultūras ministrijas atzinības rakstu ilggadējai laikraksta „Latgales laiks” galvenajai redaktorei Zigrīdai Somei par ieguldījumu kvalitatīvas žurnālistikas un latviskās kultūrtelpas veidošanā Latgalē.

Kultūras ministre nosauca maiju par Latgales mēnesi, jo tieši maijs ir ļoti piesātināts dažādām norisēm, kuras apmeklē arī Dace Melbārde. To vidū ir Latgales kongresa simtgades pasākums Rēzeknē un 16. maijā notikusī Ministru kabineta izbraukuma sēde Daugavpilī.

Pateicības vārdus par latviskās kultūrvides veicināšanu novadā Zigrīdai Somei teica arī Daugavpils domes vadība un ilggadējie sadarbības partneri.

Saņemot apbalvojumu, Z. Some atzina, ka šis gads avīzei ir īpašs, jo valsts simtgades priekšvakarā tiek svinēta laikraksta 25 gadu jubileja. Šo gadu garumā avīzes kolektīvs ir dabūjis izjust uz savas ādas visas valstī notiekošās pārmaiņas - gan politiskās peripetijas, gan krīzi un citas likstas, taču, neskatoties uz grūtībām, laikraksts turpina pastāvēt un attīstīties. Šajā darbā esot svarīgs ģimenes un domubiedru atbalsts. Z. Some atminēja gadījumu pirms daudziem gadiem, kad avīzes kārtējā numura nodošana ieilga un vairāki redakcijas darbinieki, kuru bērni apmeklēja vienu bērnudārzu, devās pakaļ savām atvasēm, kas sagaidīja savus vecākus ar prieka saucienu „Latgales laiks nāk!”. 

Zigrīda Some bija laikraksta galvenā redaktore kopš 2000. gada. Diemžēl šogad personisku apsvērumu dēļ nācās pieņemt lēmumu aiziet no darba, taču kolēģiem joprojām neliedz kādu vērtīgu padomu. „Piepūšam vaigus un strādājam tālāk!” – šis Zigrīdas teiciens darbiniekus joprojām mudina tikt galā ar visām grūtībām.