„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.4 °C
daļēji mākoņains

Novērsti elektroapgādes traucējumi klientiem Daugavpilī

Elektroapgādes traucējumu iemesls bija bojājums 10kV (kilovoltu) kabeļu līnijā, kas izraisīja kabeļu aizdegšanos vidējā sprieguma 10kV (kilovoltu) elektroapgādes sadalnē apakšstacijā „Daugavpils”.

Tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, AS “Sadales tīkls”  personāls nekavējoties uzsāka bojājuma lokalizēšanu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi. Elektrotīkla pārbaudes laikā tika konstatēts, ka dēļ bojājuma 10kV kabeļu līnijā apakšstacijā “Daugavpils” esošajā 10kV elektroapgādes sadalnē ir aizdegušies kabeļi, kopumā radot elektroapgādes traucējumus aptuveni 8 000 klientu Daugavpils pilsētā.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu lietotāju elektroapgādi, AS “Sadales tīkls” operatīvais personāls veica elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām vidējā sprieguma elektrolīnijām. Elektroapgāde klientiem tika atjaunota pakāpeniski. Jau ap plkst. 10:00 elektroapgādes traucējumi tika novērsti aptuveni 2 000 klientiem, ap plkst. 12:00 elektroapgāde atjaunota vēl aptuveni 5 000 klientu, savukārt pilnībā elektroapgādes traucējumi klientiem novērsti plkst. 13:38.

Kā ziņots iepriekš, šorīt plkst. 8:50 reģistrēts tehnoloģisks traucējums apakšstacijā "Daugavpils", ietekmējot elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Daugavpils pilsētā un, tiklīdz tika saņemta informācija par notikušo, nekavējoties tika uzsākta bojājuma lokalizēšana, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi.