„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.4 °C
daļēji mākoņains

Ilūkstes novadā vēlēšanām pieteikti 5 partiju saraksti

Uz 15 deputātu krēsliem pretendē 74 deputātu kandidāti.

Ilūkstes novadā pašvaldību vēlēšanās, kas notiks 3. jūnijā, piedalās 5 politisko partiju deputātu kandidātu saraksti.

Salīdzinot 2017. un 2013. gada vēlēšanu statistiku, četri politiskie spēki partija ”Vienotība”, „Latvijas zemnieku savienība””, sociāldemokrātiskā partija „Saskaņa”, un partija „Vienoti Latvijai” pretendē uz pārstāvniecību pēdējos divus sasaukumus pēc kārtas, savus kandidātus nav pieteikusi nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”-‘Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, taču vēlēšanās pirmo reizi startē „No sirds Latvijai”.

No pašreizējiem 13 deputātiem sarakstos ir 12

Partijas šogad  pārliecinājušas kandidēt 49 vīriešus un 25 sievietes (iepriekšējās vēlēšanās bija 47 vīrieši un 28 sievietes), jaunākajam kandidātam ir 19, bet vecākajam -- 74 gadi. No 74 deputātu kandidātiem 62% uzsvēruši, ka ir latvieši, bet 31% nav norādījuši tautību, tikmēr 1 krievs, 1 lietuvietis, 2 poļi un 1 ukrainis nav kautrējušies norādīt savu tautību.

No pašreizējiem 13 deputātiem, kuri bija ievēlēti 2013. gadā vai atnāca strādāt uz domi pēc deputāta mandāta nolikšanas vai anulēšanas, vēlēšanu maratonā atkal startē 12.

Visu rakstu lasiet 26. maija numurā.