„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.3 °C
daži mākoņi

Aglonas pašvaldībai vēlas būvēt jaunu ēku

Foto no pašvaldības arhīva

Aglonas novadā ir izstrādāts būvprojekts jaunai daudzfunkcionālai ēkai, uz kuru varētu pārcelties novada pašvaldība. Pagaidām gan netiek runāts nedz par ēkas būvniecībai nepieciešamo finansējumu, nedz termiņiem, visdrīzāk par to tiks lemts pēc pašvaldību vēlēšanām.

Aglonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Tatjana Komare atzīst, ka nepieciešamība pēc šādas ēkas esot jau sen, jo ēkā, kur pašlaik atrodas pašvaldības administrācija, pietrūkt telpu visiem speciālistiem, tāpēc vienā kabinetā atrodas vairāki darbinieki, kuri vienlaikus arī pieņem apmeklētājus. Turklāt šajā pat ēkā atrodas arī novada Kultūras centrs.

Tatjana Komare atzīst, ka pašvaldībai novada centrā pieder ļoti maz zemes, jo lielākoties zeme ir Aglonas bazilikas vai privātpersonu īpašumā, tāpēc pirms pāris gadiem pašvaldība izmantojusi izdevību iegādāties savā īpašumā zemi kopā ar vecu ēku Somersetas ielā netālu no novada domes esošās ēkas. Šobrīd jau ir izstrādāta tehniskā dokumentācija un apstiprināts būvprojekts daudzfunkcionālas ēkas būvniecībai uz šī zemes gabala.   

Saskaņā ar būvprojektu ir paredzēts demontēt veco ēku un tās vietā izbūvēt jaunu  trīsstāvu ēku. Tās pirmajā stāvā plānots izveidot publisko telpu grupas, izvietojot novada domes klientu apkalpošanas centru, būvvaldi, kultūras un sociālo nodaļu, kopumā paredzētas darbavietas 15 cilvēkiem. Ēkas otrajā stāvā plānots izveidot grāmatvedības un IT darbinieku telpas ar arhīvu, palīgtelpu un noliktavu, arī šajā stāvā plānotas darbavietas 15 cilvēkiem. Savukārt trešajā stāvā paredzētas domes vadības telpas, sekretariāts un apspriežu telpa.

Lai nodrošinātu vides pieejamības prasības, teritorijā paredzētas zonas ar pazeminātiem bortakmeņiem uzbraukšanai uz gājēju celiņiem, auto stāvvieta ieejas tuvumā, kas paredzēta arī personām ar invaliditāti, tāpat arī plānots ierīkot pandusu pie galvenās ieejas. Ēkas teritoriju iecerēts labiekārtot ar gājēju celiņiem, soliņiem,  informatīvo stendu un auto stāvlaukumu.