„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.5 °C
skaidrs laiks

Daugavpilī plāno apvienot divas slimnīcas

pexels.com

Maijā Daugavpilī notikušajā valdības izbraukuma sanāksmē ministri iepazinās ar Veselības ministrijas ziņojumu „Par valsts līdzdalību SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca” pamatkapitālā”, kas paredz divu slimnīcu apvienošanas pilotprojektu Daugavpilī.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Agnese Zarāne „Latgales Laikam” pastāstīja, ka saskaņā ar ziņojumu ministrija pilotprojektā izskatīs valsts kapitālsabiedrības „Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca” saplūšanu ar pašvaldību kapitālsabiedrību „Daugavpils reģionālā slimnīca”. Iespējamais ieguvums no šāda pilotprojekta būtu: paplašināts pakalpojumu klāsts pacientiem, sistemātiska un mērķtiecīga pieeja slimnīcu attīstīšanai, nodrošināta saikne starp pašvaldības un valsts veselības aprūpes attīstības mērķiem, samazinātas izmaksas slimnīcu administrāciju uzturēšanai, teikts Veselības ministrijas ziņojumā.  

Turpat ir uzsvērts abu slimnīcu pienesums, proti, SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca”, kur strādā 25 dažāda profila veselības aprūpes nodaļas, sniedz ambulatoros un stacionāros pakalpojumus galvenokārt Latgales reģiona (Daugavpils pilsētas, Daugavpils, Ilūkstes, Krāslavas un Preiļu novada) iedzīvotājiem. Savukārt VSIA „Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca” ir viena no lielākajām psihiatriskā profila ārstniecības iestādēm Latvijā, kas sniedz Daugavpils pilsētas un kaimiņu reģionu iedzīvotājiem mājas, ambulatoros un stacionāros psihiskās veselības aprūpes pakalpojumus. Veselības ministrija uzskata, ka, lai paplašinātu pakalpojumu klāstu, nepieciešams integrēt VSIA „Daugavpils psihoneiroloģisko slimnīca” daudzprofila slimnīcā SIA „Daugavpils reģionālā slimnīca”.    

Komentāri

30.05.2017 10:52
Crv
Tas ir Ķikustes bezdarbības auglis un piemērs kā visu var palaist vējà, kā arī parāda kādi specialisti ir pie šprices vasts iestādēs.