„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Daugavpilī sagaidīja svētku vilcienu

Jeļena Ivancova

Daugavpils dzelzceļa stacijā jau sen nebija redzēts tik daudz viesu un sagaidītāju – piektdien, 26. maijā, peronu aizpildīja Latvijas un Daugavpils deju un dziesmu kolektīvi, bet skatītāji sapulcējās, lai sagaidītu svētku ekspresi un baudītu tautas mākslu.

No 26. līdz 28. maijam pa visu Latviju kursēja speciāls Latvijas simtgadei un gaidāmajiem Latvijas Dziesmu un Deju svētkiem veltīts vilciens. Jāpiebilst, ka arī šie svētki notiks 2018. gadā. Ar vilcienu brauca folkloras kolektīvi, kuri sniedza koncertus 12 dzelzceļa stacijās – mazpilsētās un lielajos reģionālajos centros. Kopumā ekspresī brauca aptuveni 200 folkloras kolektīvu dalībnieki. 

Savu ceļojumu vilciens sāka Krāslavas novada Indrā, bet pabeidza to Valkā—Valgā. Vilciens piestāja arī Krustpilī, stacijā „Daugava”, Vecumniekos, Dobelē, Liepājā, Tukumā, Rīgā, Inčukalnā un Siguldā.

Daugavpilī ar ekspresi ieradās kori „Balsis”, „Monēta” un „Rīga”, deju kolektīvi „Ačkups”, „Auda” un „Dardedze”. Tos sagaidīja Daugavpils kolektīvi – sieviešu koris „Rūta”, profesionālais pūtēju orķestris „Daugava” un Latviešu kultūras centra folkloras kolektīvs „Svātra”, kā arī Daugavpils Universitātes deju ansamblis „Laima”. Stacijas laukumā viņi sarīkoja svētku koncertu, kopā nodziedot un nodejojot populārus latviešu darbus. Koncerta kulminācija bija Mārtiņa Brauna dziesma „Saule. Pērkons. Daugava”, kuras vārdu autors ir Jānis Rainis. Skatītāji lūdza to atkārtot, un kolektīvi izpildīja šo lūgumu.