„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Mūsdienu dzejas performance „Paiet”

du.lv

Trešdien, 31. maijā pl. 20.00 Daugavpils Universitātes dienesta viesnīcas (Parādes 11) 10. istabiņā notiks mūsdienu dzejas performance „Paiet”. Mareka Sarnovska un Ievas Rožlapas lasījumā skanēs latviešu un krievu autoru dzeja. Notikumu papildinās Jēkaba Štelmahera video.

„Paiet” ir eksperiments, kurā, apvienojot vārda, skaņas un vizuālo vēstījumu, jaunā formā piedzīvot dzeju. Performance ir neatkārtojama – ikreiz mainās dzeja, tās mijiedarbība ar skaņu, temps, attiecības uz skatuves un ar auditoriju. Šoreiz aktīvu lomu spēlēs arī performances norises vide – studentu kopmītņu istabiņa.

Mareks Sarnovskis ir dzejnieks, mūziķis, psihoterapeits un cietuma kapelāns, darbojas muzikālajā projektā „Zemes mala” un „Periscope”, Ieva Rožlapa vada dažādus kultūras projektus, bet Jēkabs Štelmahers ir fotogrāfs un video mākslinieks. Satikušies Jēkabpilī, dažādus notikumus kopā rada jau desmit gadus.

Mūsdienu dzejas performance apmeklētājiem pieejama bez maksas. Daugavpils Universitātes dienesta viesnīca atrodas Parādes ielā 11.