„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Leonīds Bauļins iemūžināja astoņdesmito gadu Daugavpili

Aleksandrs Rube

25. maijā Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā atklāja pazīstamā mākslinieka Leonīda Bauļina fotoizstādi, kas bija veltīta meistara dzimšanas dienai - šogad viņam apritētu 72 gadi. Ekspozīcijas galvenā organizatore – mākslinieka dzīvesbiedre Vanda Bauļina.

Izstādē skatāmi divi desmiti fotogrāfiju, kurās atspoguļoti pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu Daugavpils skati. Ielas, cilvēki, pamestas un apdzīvotas ēkas – tas viss nokļuvis mākslinieka redzeslokā, kurš nebija amatieris, bet gan labs fotomākslas un tehnikas pazinējs. Leonīda Bauļina arsenālā bija 19 fotoaparāti, īpašākais no tiem – „Moskva 5”. Katrai fotokamerai bija savs uzdevums, turklāt L. Bauļins pats gatavoja reaktīvus filmiņu attīstīšanai.

Leonīds astoņdesmitajos gados pēkšņi aizrāvās ar fotografēšanu,” pastāstīja Vanda Bauļina, „viņš tūlīt par sāka pirkt fotoaparātus un objektīvus, eksperimentēja, iepazinās ar mūsu ievērojamākajiem fotogrāfiem, tostarp Teodoru Rudānu, kurš pagājušajā gadā aizgāja aizsaulē. L. Bauļinam sakrājās vairāk nekā tūkstoš fotogrāfiju. Tas, protams, ir milzīgs arhīvs, kurā var atrast ne mazums dārgumu.”

 

Izstāde būs atvērta līdz 31. augustam.

Visu rakstu lasiet 2. jūnija numurā