„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Divas izstādes pilsētas svētkos laikā

Daugavpils pilsētas svētku ietvaros 2017.gada 6.jūnijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) tiek atklātas divu izcilu mākslinieku izstādes: plkst.12.00 aicinām uz pazīstamā Daugavpils mākslinieka Pjotra Hudobčenoka izstādes “Vēl nav vakars...” atklāšanu, bet plkst.12.30 tiks atklāta Osvalda Zvejsalnieka glezniecības personālizstāde „Latgale. Lietuva. Spānija.”.

Pilsētas svētku ietvaros DNMM no 6.jūnija līdz 17.septembrim apmeklētāju uzmanībai būs piedāvāta pazīstamā Daugavpils mākslinieka Pjotra Hudobčenoka izstāde “Vēl nav vakars...”. Izstādes atklāšana 6. jūnijā plkst.12.00.

P. Hudobčenoka daiļrade ir spilgts piemērs seno tradīciju apvienojumam ar jaunu saturu un mūsdienīgu tehniku. Viens no tiešākajiem viņa iedvesmas avotiem ir tradicionālais krievu zīmējums „lubok” ar vieglā smalkā humora stilā izpildītiem pasaku sižetiem. Viņš darbojas kā brīvmākslinieks, veidojot dekoratīvi-skulpturālas sižetiskas kompozīcijas. Mākslas darbiem piemīt unikālas kompozīcijas, interesants sižets ar vieglu humoru, skanīgas krāsu kombinācijas. P.Hudobčenokam raksturīgs īpatnējs stils – viņa darbi ir spilgta un krāsaina tēlniecības un glezniecības sintēze, viņu saista emociju un cilvēciskuma attēlošana. Viņa māksla vienmēr piesaista smaidus un lielisku noskaņojumu.

6. jūnijā plkst. 12.30 pilsētas svētku ietvaros tiks atklāta vēl viena izstāde– Osvalda Zvejsalnieka glezniecības personālizstāde „Latgale. Lietuva. Spānija.”. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Rēzeknes Goda pilsonis O. Zvejsalnieks ir mākslinieks ar izteiktu individuālu skatījumu uz glezniecību, tā ir gan viņa darbs, gan dzīvesveids. O. Zvejsalnieks ir viens no pazīstamākajiem latviešu glezniecības klasisko tradīciju turpinātājiem un veidotājiem, kura darbos dominē Latgales dabas ainava un mazpilsētu skati, novadā pazīstamu cilvēku. O. Zvejsalnieka krāsainajos, emocionāli nospriegotajos darbos pārsvarā sastopami Latgales pilsētas skati un dabas ainavas, ir gleznoti arī portreti, figurālas kompozīcijas ar lauku dzīves ainām un klusās dabas.  Izstādē tiek eksponēti darbi, kuriem iedvesma gūta ne tikai Latgales ārēs, bet arī Lietuvā un mākslinieka atmiņā spilgti saglabāta Spānijas apmeklējuma laikā. Izstāde skatāma līdz 2017.gada 3.septembrim.