„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.6 °C
skaidrs laiks

Policija cīnās ar kontrabandistiem

pexels.com

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki nedēļas laikā izņēma ievērojamu daudzumu nelegālās degvielas un kontrabandas cigarešu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Izmeklējot kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Krāslavas novadā, policistu rīcībā bija nonākusi informācija par personām, kuras, iespējams, saistītas ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju. 22. maijā Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki, veicot operatīvos pasākumus Krāslavas novadā, izņēma 100 000 kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, kas bija nomestas no vilciena.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par kontrabandu, kā arī aizturēti divi noziedzīgās grupas dalībnieki – 1984. un 1985. gadā dzimuši vīrieši. Pašlaik minētā lieta ir nodota VID tālāko darbību veikšanai.

Par minēto likumpārkāpumu Krimināllikuma 190. pants paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt Daugavpils novadā izņemts ievērojams daudzums nelegālās degvielas

Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, 24.maijā Daugavpilī veica kādas garāžas apskati, kurā konstatēja 10 tvertnes ar nelegālo degvielu. Kopumā izņemti 2200 litri dīzeļdegvielas, ka arī noskaidrota 1986.gadā dzimuša vīrieša saistība ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti.

Tajā pašā dienā, veicot vēl vienas garāžas apskati, tika izņemti aptuveni 700 litri dīzeļdegvielas, bez to legālās izcelsmes apliecinošiem dokumentiem, un noskaidrota 1987.gadā dzimuša vīrieša saistība ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti.

Saistībā ar minētiem likumpārkāpumiem, uzsāktas administratīvās lietvedības, par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Pēc Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksa 169.3 panta par šo pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām — no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvietošanai (pārvadāšanai) izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.