„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.3 °C
daļēji mākoņains

Tīrs dūmvads ir drošības garants

Cilvēki bieži vien saņem fragmentāru vai stipri sagrozītu informāciju par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos. Piemēram, pirms deviņiem mēnešiem stājās spēkā jaunie Ugunsdrošības noteikumi, taču to zina tikai nedaudzi. Avīze „Latgales Laiks” aicināja uz interviju Latgalē vienīgo sertificēto skursteņslaucītāju, Latvijas skursteņslaucītāju amata brālības biedru Georgiju Kudrjavski, lai noskaidrotu, kuras izmaiņas attiecas uz lielāko daļu iedzīvotāju.

Georgijs Kudrjavskis ir profesionāls ugunsdzēsējs, viņa darbs jau 37 gadus saistīts ar ugunsdrošību, gāzes iekārtām utt. Viņš ir arī Daugavpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības priekšsēdētājs.

Kā uzsvēra G. Kudrjavskis, vislielākās izmaiņas ieviestas gāzes apkures iekārtu izmantošanas jomā. Piemēram, telpām, kurās tā tiek uzstādīta, ir augstuma ierobežojums, jābūt dūmu izvades un ventilācijas kanāliem. Ņemot vērā, ka šādas iekārtas uzstāda tikai saskaņā ar projektiem, kurus izstrādā attiecīgas projektēšanas organizācijas un apstiprina uzņēmums „Latvijas gāze”, visu nepieciešamo informāciju cilvēki var uzzināt no speciālistiem. Gāzes apkures katliem uzstāda gāzes analizatorus, kuri fiksē gāzes noplūdi daudz agrāk, nekā to var sajust cilvēks. Šī ierīce nosūta signālu magnētiskajam ventilim, kurš pārtrauc gāzes padevi šim katlam, līdz tiek novērsti visi bojājumi. Georgijs Kudrjavskis atgādina, ka jebkuras -- gāzes, cietā vai šķidrā kurināmā apkures iekārtas uzstādīšana ir jāsaskaņo un jāveic pēc projekta.

Visu rakstu lasiet 2. jūnija numurā.