„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Garāmgājējs aizturēja somiņas zagli

pexels.com

Svētdien ap pulksten 18.00 Balvu iecirkņa policisti saņēma izsaukumu saistībā ar zādzību. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi noskaidroja, ka brīdī, kad gados pavecāka kundze sēdējusi parkā uz soliņa un lasījusi grāmatu, pie viņas no aizmugures pieskrējis kāds vīrietis, paķēris sievietes somu un metās bēgt. Sievietes palīgā saucienus sadzirdējis kāds drosmīgs garāmgājējs, kurš panācis zagli un izsaucis policiju, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Likumsargi aizturēja iespējamo vainīgo - 1965. gadā dzimušo vīrieti - un nogādāja policijas iecirknī. Jāpiebilst, ka minētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Pašlaik attiecībā pret viņu ir uzsākts kriminālprocess.

Pēc Krimināllikuma 180. panta par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija izsaka pateicību drosmīgajam garāmgājējam, kurš nebija vienaldzīgs un nepameta cietušo nelaimē!