„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Izlaidumi iztukšo vecāku maciņus

Egita Terēze Jonāne

Vecāki uzskata, ka izlaiduma izmaksām jābūt reglamentētām  

Maija nogalē sākās izlaidumu laiks ar svētku pasākumiem bērnudārzos, bet jūnijā svinīgā gaisotnē diplomus saņems 9. un 12. klašu absolventi. Krāšņi tērpi, ziedu pušķi un svētku ballīte ir neiztrūkstoša izlaidumu sastāvdaļa. „Latgales Laiks” centās uzzināt, cik izlaidums izmaksā vecākiem.

Tautu tērps un koku aleja

Daugavpils 24. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāji sarūpēja bērniem tautu tērpus un svētku pusdienas, bet vecākiem bija jāsagādā bērniem apavi un baltas zeķes. Bērnudārzs, uzņemoties organizatora pienākumus, atbalstīja vecākus, uzsver šī bērnudārza absolventa Dominika mamma Mārīte. „Bērni bija ļoti skaisti un latviski. Mēs nopirkām ziedus un konfektes audzinātājai un auklītei, bet bērnudārzam uzdāvinājām ziedu vāzi, ko novietoja lielajā zālē. Saskaitot visus tēriņus, sanāca aptuveni 30 eiro. Bija arī fotogrāfs, taču pirkt vai nepirkt fotogrāfijas - to vecāki izlems paši,” pastāstīja Mārīte.

Ilūkstiete Edīte izlaidumam saposa meitas Magdalēnu un Ligiju. Viņa stāsta: „Es iepērkos internetā, tāpēc gatavošanās izlaidumam izmaksāja lēti. Par kleitām, kurpēm un bantēm samaksāju kādus 75 eiro. Vecāki vienojās pirkt dāvanas bērnudārzam un skolotājiem, un tie varētu būt papildus kādi 25 eiro. Simts eiro divu meitu izlaidumam - tas nav dārgi.”

UZZIŅA

  • Izlaidumi vecākiem bērnudārzos izmaksā 30 - 50 eiro
  • Pamatskolā un vidusskolā - gandrīz 200 eiro

Visu rakstu lasiet 2. jūnija numurā