„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

Birkineļu draudze cer atjaunot dievnamu

Egita Terēze Jonāne

Lai popularizētu dievnama atjaunošanas ideju, Birkineļu luterāņu draudzes ticīgie pirmo reizi iesaistījās akcijā „Baznīcu nakts”, kas notika 2. jūnijā visā Latvijā. Tovakar viņi izsludināja arī ziedojumu vākšanas akciju.

Pēc sveču liešanas darbnīcas, kurā piedalījās Kalkūnes un Medumu pagasta jaunieši, tika atklāta žurnālistes Guntas Tabores fotogrāfiju izstāde „Ceļš uz Aglonu”. Vairāk kā 30 fotogrāfijas stāsta par viņas pirmo svētceļojumu.

Birkineļu dievnama apmeklētāji, klausoties Naujenes mūzikas un mākslas skolas pedagogu un mūziķu Nikolaja Sļusara un Girša Kogana spēlēto mūziku, gides Marijas Meldras Kraukles vadītajā ekskursijā apskatīja telpas aiz altāra, kur mācītājs sagatavojās dievkalpojumam, un ērģeļu balkonu, kur mēdza dziedāt koris.

Tāpat notika Medumu pamatskolas instrumentālā ansambļa „Con Brio” koncerts un teātra iestudējuma -- gaismas performances „Baznīcai ir acis, nepieciešama dvēsele”, pirmizrāde, ko aktieris Ivars Brakovskis iestudēja kopā ar bērnu un jauniešu teātra studiju „Berķeneles kamolītis” un Ambeļu folkloras kopas „Speiga” vadītāju Ingrīdu Skuteli.

Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles draudzes dekāns Andis Lenšs novadīja kopīgu lūgšanu un pastāstīja par dievnama nozīmi cilvēka dzīvē, dziesminiece Brigita Madelāne un Ingrīda Skutele aicināja iesaistīties sadziedāšanās svētkos.

Visu rakstu lasiet 6. jūnija numurā