„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.5 °C
apmācies

Plāno izsludināt jaunu tramvaju iepirkuma konkursu

pbs.twimg.com

Pašlaik jaunu tramvaju iegādes un sliežu būvēšanas projekta īstenošana kavējas. Jaunu vagonu piegādei Daugavpils dome izsludināja jaunu konkursu, taču viens no pretendentiem pārsūdzēja lēmumu par tramvaju piegādi no Baltkrievijas.

Pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paskaidroja situāciju: „Baltkrievu piedāvājums tika pārsūdzēts, savukārt pārējie divi pretendenti savus priekšlikumus neapstiprināja. Ceturtais variants pašvaldībai ir pārāk dārgs. Tika pieņemts lēmums slēgt konkursu un izsludināt jaunu, taču baltkrievi grib pacīnīties par savu priekšlikumu. Atkarībā no Iepirkumu uzraudzības biroja lēmuma, virzīsimies tālāk.”

Šādi vērienīgi konkursi ievelkas, jo uzņēmēji izrāda lielu interesi, atzīmēja J. Lāčplēsis: „Visi grib uzvarēt, meklē dažādas neprecizitātes konkursa nolikumos, cenšas to izmantot savās interesēs. Iespējams, pirms vēlēšanām bija vēlēšanās novilcināt iepirkuma procedūru, lai atrastu atsaucīgākus partnerus un savu priekšlikumu īstenotu par dārgāku cenu.”