„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.8 °C
neliels lietus

„Saskaņa” un „Mūsu partija” parakstīja koalīcijas līgumu

Pašvaldību vēlēšanās Daugavpils domē iekļuva trīs partijas – „Latgales partija” ieguva 6 vietas, „Saskaņa” – 5 vietas, „Mūsu partija” – 4 vietas. 7. jūnijā „Saskaņa” un „Mūsu partija” parakstīja koalīcijas līgumu.

„Mūsu partijas” saraksta līderis Rihards Eigims apstiprināja šo informāciju „Latgales Laikam”: „Jā, mēs parakstījām vienošanos ar „Saskaņu”. Sarunas noritēja viegli, bez grūtībām, jo satikās divas komandas, kuras grib strādāt. Mums nebija, ko dalīt, divās stundās viss tika atrisināts.”

R. Eigims atzīmēja, ka abas partijas centās rast kontaktu. Pēc viņa teiktā, bija mēģinājumi runā ar „Latgales partiju”, bet sīkākus komentārus par šīm sarunām politiķis nesniedza.

Andrejs Elksniņš savu viedokli publicēja sociālā tīkla „Facebook” lappusē: „Mēs izvirzījām mērķi -- vienotas un draudzīgas komandas darbs Daugavpilī dzīvojošo cilvēku nākotnes un labklājības izaugsmes nodrošināšana. Ir jāatzīmē, ka uzsākt šādu darbu jaunā domes sasaukumā, par pamatu ņemot politiskās intrigas un nosacījumus "pievērt acis" uz notikumiem „Daugavpils siltumtīklos”, atkritumu apsaimniekošanā un citiem iepriekšējās domes nedarbiem, -- nebija iespējams. Veidojot pamatu turpmākam darbam uz meliem un atkāpšanās no savām idejām, mēs kļūtu tādi paši kā iepriekšējā vara. "Saskaņa" ir vienojusies par kopīgu sadarbību Daugavpils domē ar "Mūsu partiju", spējot rast kopējas vērtības un vēlmi godīgi strādāt visu Daugavpils iedzīvotāju interesēs.”

Situāciju komentēja pašreizējais domes priekšsēdētājs, „Latgales partijas” līderis Jānis Lāčplēsis: „Koalīcijas, kura vēlēšanās savākusi mazāk kā pusi pilsētnieku balsu, darbību uzskatu par apšaubāmu. Diezin vai tā ilgi un produktīvi nostrādās. Mēs runājām ar „Mūsu partiju”, bet viņi izvirzīja ultimātu, ka domes priekšsēdētājs drīkst būt tikai Rihards Eigims, bet tā nav konstruktīva saruna. Mēs, no savas puses, šādus ultimātus, tostarp arī par priekšsēdētāja kandidatūru, neizvirzījām. Mēs izteicām piedāvājumu „Saskaņai” rīkot sarunas, bet viņi nesniedza nekādu atbildi.”

Saskaņā ar koalīcijas vienošanos, par Daugavpils domes priekšsēdētāju kļūs Andrejs Elksniņš („Saskaņa”). Rihards Eigims būs priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatā. Priekšsēdētāja vietnieki būs arī Līvija Jankovska („Mūsu partija”) un Valērijs Kononovs („Saskaņa”).

Koalīcijas līgumu parakstīja Andrejs Elksniņš, Valērijs Kononovs, Anatolijs Gržibovskis, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Mihails Lavrenovs, Rihards Eigims, Līvija Jankovska, Aivars Zdanovskis, Igors Prelatovs.