„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+16.8 °C
daļēji mākoņains

Saules skola kļūst par profesionālās izglītības kompetences centru

Egita Terēze Jonāne

Vairāk kā 400 audzēkņi un gandrīz 50 pedagogi uztur augstu kultūrizglītības latiņu.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola” ir pirmā pašvaldības profesionālās kultūrizglītības iestāde Latgalē, kas saņēmusi profesionālā izglītības kompetences centra statusu.

„Tas ir augsts novērtējums Saules skolas izglītības kvalitātei. Šo latiņu turam ļoti augstu gan centralizētajos, gan kvalifikācijas eksāmenos. Turklāt Saules skola atbilst pārējām kompetenču centra prasībām, proti, bērnu mākslas skolā un Saules skolā mācās 410 audzēkņi. Mēs nodrošinām interešu, vispārējās un profesionālās izglītības saikni, turklāt izglītojamie, kuri apgūst profesionālās izglītības programmas, iegūst arī kvalitatīvu vidējo izglītību. Viņi mācās nelielās grupās (6-8 cilvēki). Mēs veiksmīgi īstenojam 12 profesionālās vidējās izglītības programmas un profesionālās ievirzes izglītības programmu „Vizuāli plastiskā māksla” un sadarbojamies ar prakšu organizētājiem un potenciālajiem darba devējiem,” „Latgales Laikam” uzsver Saules skolas direktores vietniece izglītības jomā Jolanta Kudiņa.

UZZIŅA
Kas būs ieguvēji:

- Latgales jaunieši, jo paplašinās mācību programmu klāsts
- Latgales mākslas skolas, jo varēs iesaistīties semināros, kursos, projektos, konkursos
- Latgales vizuālās mākslas pedagogi, jo viņi saņems metodisko atbalstu

Visu rakstu lasiet 6 jūnija numurā